• Olivia Forsberg

"Men det finns inget förbud mot..?"

Känner du igen argumentet? Om det inte uttryckligen sägs eller skrivs för den delen, så kan man fortsätta med att göra många olika saker.

Just nu befinner vi oss i en speciell omständighet med smittspridningen och myndigheterna ger tydliga förhållningssätt (samt ett och ett annat förbud med) men litar på Din kompetens att faktiskt lyssna och agera klokt.

Men.. så finns det såklart individer som väljer att köra på som vanligt och utifrån vad de själva tycker och tänker. För så fungerar många. Dock kan dessa beslut att komma tillbaka och bita dem i svansen.

För anledningen varför vi behöver stanna hemma just NU är för att sjukvården ska kunna ge ALL typ av vård till patienter både nu och senare.

Inte bara till de som drabbas av coronaviruset utan till alla som behöver t.ex. dialys, strokebehandling, tillgång till en säker förlossning, benbrott, skrapning efter missfall, cancerbehandling osv. De behandlingar som görs dagligen för att människor ska kunna leva och inte bara överleva.

Så nästa gång du hör denna mening av någon som invänder mot att t.ex. stanna hemma (ja det är OK att gå ut i friska luften med) så:


Fråga dem när de sist behövde vård för sin skada/åkomma och vad hade de gjort om de inte hade kunnat fått vård då?


För det är exakt det som väntar för väldigt många sjuka, både barn och gamla när sjukhuset och vårdcentralerna översvämmas av sjuka patienter i coronaviruset samt andra sjukdomar. En belastning som hade kunnat begränsats avsevärt om personerna hade valt att stanna hemma istället för att åka till sin fjällstuga/ sommarhus eller en annan plats.


116 views0 comments

Recent Posts

See All